USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi, Tokat’ın ön plana çıkarmanın ve turizmden gerekli payı alabilmesinin ulaşıma bağlı olduğunu söyledi.

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi, Tokat’ın ön plana çıkarmanın ve turizmden gerekli payı alabilmesinin ulaşıma bağlı olduğunu söyledi.
29-06-2013 10:36
Google News

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi, Tokat’ın ön plana çıkarmanın ve turizmden gerekli payı alabilmesinin ulaşıma bağlı olduğunu söyledi. Bekçi, yaptığı  açıklamasında Tokat’ın tanıtımını yapmanın, güzelliklerini ön plana çıkarmanın  ve turizmden gerekli payı alabilmesinin,  tarım ürünlerine  daha iyi bir pazar sunabilmesinin, üniversitenin  daha fazla gelişmesinin ve daha fazla öğrenci okumasının temin edilmesi için  bir takım unsurların yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

  Bunlardan bir tanesinin  ve en önemlisinin  ulaşım olduğunu kaydeden Bekçi, “ Bildiğiniz üzere bir ağın üzerine kurulu olan şehirler daha çok gelişiyorlar, Tokat bir liman şehri değil, trenden aşırı derecede istifade eden bir il de değiliz, doğuyu batıya, batıyı doğuya bağlayan bir eksenin etrafında oluşmamız gerekiyor” dedi. Bekçi, açıklamasında şunları söyledi.

“Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın çevre yolumuzun açılışında bize vermiş olduğu müjdeler doğrultusunda Tokat-Niksar ve Ünye-Akkuş karayolunun ihalesinin yapıldığını biliyoruz. Başta Bürokratlarımız  Milletvekillerimiz ve Sayın Bakanımız  olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ama Sayın Bakanımızın da bir sözünü hatırlatmak istiyoruz. Çevre yolu açılışımızda sizlerde şahit oldunuz. Bizlere Tokat’a yeni bir havaalanının yapılacağının müjdesini vermişti. Daha önceki yapılan havaalanının gerek pistinin yönü, gerek pistin uzunluğunun belli uçaklarının inmesine müsait olmamasından dolayı yeni bir havaalanına ihtiyaç olduğunu bunu da en kısa zamanda 2014 yılında pilanlanıp kamulaştırmasının biteceğini, 2015 yılında da açılacağının müjdesini tüm bürokratlarımızın  tüm milletvekillerimizin ve tüm halkımızın önünde Sayın Bakanımız söz verdi.

Biz biliyoruz ki Sayın Bakanımız sözünün eridir, bugüne kadar vermiş olduğu sözü de tüm vecibeleriyle  yerine getirmiştir. Lakin kamuoyunda şöyle bir anlayışla karşı karşıyayız, Kamulaştırma bedelinin yüksek olması nedeniyle kamulaştırma işlemlerinin aksiliklerle boğuştuğunu ve kamulaştırma işlemlerinin  gerçekleştirilemediği yönünde sıkıntıların olduğunu duyuyoruz. Devletimiz büyük bir devlet, devletimiz zengin bir devlet ve devletimizin Tokat’ımıza yeni bir havaalanı yaptırabilecek büyüklükte ve zenginlikte olan bir devlet ve bir hükümetin olduğunu biliyoruz.

Devletimiz sadece kış şartlarında Sivas havaalanına uçakların inişinin sağlanabilmesi için 25 Milyon Türk Lirası gibi bir yatırım yapıldığını, Erzurum ve Erzincan’daki havaalanlarıyla ilgili ne kadar kaynak aktarıldığını biliyoruz. Sayın Ulaştırma Bakanımızdan ve Sayın Milletvekillerimizden istirhamımız bu kamulaştırmanın devlet eliyle biran evvel yapılmasıdır. Yaklaşık 30-40 milyon Türk Lirası tutan bir bedel Devletimiz için okyanusta bir zerre,adaki yaşayan insanlarımızıda madur etmeden kamulaşacak alanlarla ilgili takas için rıza gösteren mal sahiplerinin takasda kullanılması, takas için rıza göstermeyenlerinde havaalanının kısa zamanda yapılmasını engelleyecek bir durumla karşılaşılmaması adına kamulaştırma bedellerinin o şahıslara ödenmesini arzu etmekteyiz.

Biz eminiz ki ulaştırma Bakanımız Binali YILDIRIM, 2014 yılında kamulaştırma bedellerini ödeyip, pilan proğram dahilinde 2015 yılında bizleri hava alanımıza kavuşturmasını istiyoruz. Gerek o kesimde yaşayan olumsuzluklar düşünen insanların çıkartmış olduğu olumsuz tablolarıda Bakanımızın bir işaretiyle çözüleceğine olan inancımızda sonsuz.

Bunları anlatmamızın nedeni tek bir natifimiz hava yolu taşımacılığıdır.Kara yolu uzun bir süreç gerektiriyor, demir yolundan istifade etmemiz maalesef pek fazla yok. Limanlara ve denizlere olan uzaklığımız Tokatın konumu ve coğrafi yapısı itibariyle belli ozaman tek bir noktamız kalıyoda havaalanımız. Havaalanımızın getireceği avantajlarıda kısa olarak söyleyecek olursak, pistimizin büyümesiyle birlikte memleketimizde yetişen taze yaş sebze ve meyvelerin gerek Orta Doğuya, gerek Avrupa Birliği Devletlerine pazarlanması kargo uçaklarıyla gerçekleştirilmiş olacak,  üniversitemiz gelişen büyüyen bir üniversite dolayısıyla öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim sağlamak amacıyla gelecek olan öğretim görevlilerinin sabah geliş akşam gidiş konusundaki zaman kaybını önlemek açısından    da biz havayolu taşımacılığını önemsiyoruz artı bu memlekete yatırım yapacak gerek sanayi gerekse tarımsal sanayi gerekse turizm bazında yatırım yapacak müteşebbislerin  zamanı daha iyi kullanma adına da çok önem arzetmektedir. Daha önce müsteşarımızla yapmış olduğumuz toplantıda Tokat’ta  çiçek yetiştiriciliğinin olmadığını sayın müsteşarımız beyan etmiştir. Antalya’da yetiştirilen çiçeklerin Hollanda’ya ve Avrupa Birliği Ülkelerine ihraç edilirken daha verimli topraklara sahip olan Tokat’ımızda da çiçek yetiştiriciliğinin önünü açmak için de havayolu taşımacılığının önemli olduğu gözlenmektedir. Dünya yaş sebze ve meyve ticaret merkezinin Tokat’ta kurulması bizim arzumuz. Bunların hepsini bütünleştirecek olursak hava yolu taşımacılığı, kargo taşımacılığı, Tokat’ın ticareti, turizm potansiyeli, eğitim potansiyeli ve Tokatın ulaşım potansiyelinin daha iyi şartlarda yapılabilmesi için bu yeni havaalanının en kısa sürede yapılması gerekmektedir. Ben Sayın Milletvekillerimizden Sayın Valimizden  Sayın Bürokratlarımızdan ve özellikle ve özellikle sözünün eri olan Sayın Bakanımızdan vermiş olduğu sözün ve yerine getirilmesini arzu ediyoruz.”

 

Başkan Bekçi, bir gazetecinin “  Milletvekilimiz Sayın Şükrü AYALAN Tokat’ın havaalanına ne kadar ihtiyacı var kamuoyunda tartışalım söylemlerinde bulundu, sizde sözlerinizde Tokat’ın havaalanına ihtiyacı olduğunu söylediniz. Bu konuda  Milletvekilimiz Sayın Şükrü Ayalan’ın söylemlerine siz katılıyormusunuz?” şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi.

 

“Ben Sayın Milletvekilimizin söylemlerinin yanlış anlaşıldığı kanaatindeyim. Tokat’ın yeni bir havaalanın ihtiyacı olduğunu ve yeni uçaklar gelmesi gerektiğine inanan insanlardan birisi olduğunu düşünmekteyim. Tokat’a hava yolu taşımacılığı atlas jet bora jet le başladığı zaman ilk bu işin başlangıcını yapan insanlardandır. Ankaradan kalkan uçağın içerisinde bulunmuştur ve bunlara dayanarakda öyle bir söylemin içerisinde olacağını tahmin etmiyorum. Sayın Ayalan Tokat Milletvekilidir ve Tokata yapılacak olan yatırımlarla ilgili alehde yapılacak bir çalışmanın içerisinde veyada uygun görmeme durumuyla karşı karşıya olacağını düşünmüyorum. Sadece kamuoyunda yanlış bilgi kirliliği olarak düşünüyorum. Bizler havayolu taşımacılığını eksik ve noksan buluyoruz, Tokatta havayolu taşımacılığı atlas jet seferlerinde   90 dolulukanlarını yaşayan bir il. Şuanda rantabıl olarak kullanılamıyevet bununda sebebi sabah 6:30 da İstanbul’dan geliş var, Tokat’tan da 11:00 gibi gidiş var. İstanbul gibi metropol olan bir şehirde sabah 6:30 da havaalanına ulaşmak hava alanına gitmek gerçekten büyük bir zorluk. Havayolu taşımacılığının saatlerinin değişmesini arzu ediyoruz. Sabah ve akşam birer sefer olarak düzenlenirse Tokatlı buna büyük bir raabet göstermiş vaziyette ben inanıyorumki kış şartlarında Sivas havaalanına inemeyen uçaklar Tokat hava alanını kullanmak mecburiyetinde kalacaklardır. Bugün Sivas havaalanına gittiğinizde yolcuların yarısını Tokatlı hemşehrilerimizin olduğuna herkes şahittir demek ki biz havayolu taşımacılığıyla ve uçakları doldurmakla ilgili herhangi bi sıkıntımız asla yoktur. Tokat’tan İstanbul’a kalkan uçakların doluluğu ve yine aynı istikamete günlük kalkan otobüs taşımacılığı sefer ve doluluk sayılarıda yüksektir. Tokatlılarında 1 saate istanbul’a gitme haklarının olduğunu düşünüyorum ve Tokat’lı tüm siyasilerimizin tüm bürokrasimizin bu konuda desteklerinin olduğuna eminim.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45